Just a test.

En liten prøve fra telefonen, så får vi se hva det blir.  Int NO DK CH Nord W Lilleba’s Silverboots på bildet.Read more ›

Reklamer
Publisert i Uncategorized

Hurra for Andersen !

april 4, 2017
Hurra for Andersen !
Gratulerer med dagen, lille venn !  Anders er 17 år i dag.
Vi skal feire med litt ekstra tyggegodt til hele gjengen her.
Så håper jeg at han skal få være frisk og glad en stund til,
og vi tar hver dag som en gave.

Senere:  Det har vært en fin dag for Andersen  Litt mye snacks kanskje, en times spasertur pluss en time frolic-jakt i hagen med agility tunnell inblandet, og Anders spaserer og spaserer.. kanskje derfor han er i så god form. Nå er han imidlertid helt slutt, det har vært mange inntrykk.

Publisert i Anders, April, Pudlene, Uncategorized

Snekkeren kommer i juni

Torsdag stoppet en bil utenfor porten. Det var snekkeren til Kristin, datter.  Han som satte opp utebod for henne i fjor sommer. Nå kom han hit for å ta røfflig mål, og se hvor stor platting jeg ville ha.
Han tenkte nok løsningen litt annerledes enn det jeg hadde tenkt, men vi får sove på det til han kommer i juni. Jeg er ikke spesielt flink til å se løsninger, så jeg må «ruge litt» på hvordan løsningen skal bli. I alle fall blir det en stor platting utenfor verandaen, og det gleder jeg meg til..

Tips til platting HER  Spesielle jordskruer HER

Din nærmste montør

StopDigging Gjøvik
+47 41209455
Knut Stepperud
Bildet er lånt fra Coop.no
Noen linker:
www.byggmakkerpluss.no/artikkel/291/Snekret-sin-egen-fantastiske-uteplass

www.byggmakkerpluss.no/artikkel/308/Bygg-terrassen-i-host

http://byggebolig.no/hage-uterom/tips-til-hjemmelaget-levegg

Og litt inspirasjon:

bilde fra byggeren.no
bilde fra byggeren.no
bilde fra dk.ronstrand.com
bilde fra dk.ronstrand.com

Trenger også grunnmursplate på østsiden av huset, og det fåes her http://steni.no/produkter/grunnmursplater/terra-by-steni/

Publisert i Hagen, Juni, Uncategorized

Vinter møter vår..

Så deilig at vi nå snart skal begynne på april. I år har vi hatt opp mot 20 varme i sola de siste par dagene, og det er nesten ikke snø igjen i hagen, fuglene synger, og det blåser sakte varm fønvind. Det er aldeles nydelig ! Her er et bilde fra nøyaktig to år siden, da det kom så mye snø at jeg ikke kom ut porten med bil !

26mars2015

Slik ser det ut i dag..

Publisert i Vår

Nå er det vår !

Vi gleder oss til turene på Øverby. Det har vært mildt noen dager, og de siste dagene har det vært mange varmegrader. Snøen smelter med rekordfart, og de gamle pudlene synes det er godt å være ute.

Jeg har vært datahjelp for noen, og flere kommer for å få renset opp  maskinene sine så det blir optimalt å bruke de. Andre trenger hjelp til innstallering av programvare, slik at bilder automatisk blir lastet opp til Google kontoen og lett å dele med andre. Der er det ubegrenset plass, dersom man ikke forlanger originalstørrelse på bildene. Kjempesmart !  Alt jeg har av bilder og dokumenter blir lagret i Google-skyen. Roser og tulipaner fra glade mennesker 🙂

I morgen blir det tur på Øverby igjen 😀  Med pudler og stroller !

Publisert i Blomster, Det er vår, Mars, Safir

Fin årgang !

Nå tror vel de fleste at jeg snakker om vin. Det  gjør jeg ikke. Mennesker kan også være av fin, «gammel» årgang, og i dag har jeg funnet ei spesiell dame som jeg skal følge.
Magnhild var innom her for et par uker siden med 3 blad av  Familien, som hun selv hadde fått og lest.
Jeg synes det er så mye fint håndarbeid i Familien, og jeg lar meg lett inspirere av ting som kan lages.
I dag satte jeg meg ned for å sjekke bladene. Da kom jeg over en artikkel om ei dame fra Bergen som hadde startet å blogge om stort og smått fra hun var 90 år. Hun blogger om kvinnedagen, om tenårene under krigen, om sminke og klær og litt  av hvert ellers.
Hun er fantastisk flink til å få fram stemninger, hun skriver lett og fint, og nå har jeg abonnert på bloggen hennes som hun har laget i wordpress. Du kan lese her, velbekomme !   🙂 

Publisert i Pensjonist

Fin og original hage

Jeg fant en fin blogg i dag, Blomsterlise sin, der det kan hentes masse inspirasjon til hage og uteplass !
Og du finner bloggen HER

 
Denne vakre buketten er kjøpt hos Elverum blomster, link HER
Publisert i Blogging, Hagen

Lothepus lue

Fredag var jeg innom Lykke på CC her på Gjøvik.
Kjøpte garn til den berømte Lothepus lua.
Fine farger sammen, synes jeg,
I dag tidlig var den ferdig 🙂 Jeg må strikke en til, eller flere.. mange som vil ha !

Dale garn skriver på sin FB side som følger:
Er du klar for et lekkert lueprosjekt kan du fortsatt laste ned oppskriften gratis. Slik gjør du:
1. Klikk på lenka, og meld deg på nyhetsbrevet vårt: http://dalegarn.no/lothepus/
2. Klikk send – vent et par sekunder så dukker det opp en lenke. Klikk på den, så får du opp en pdf-med oppskriften.
3. Lagre oppskriften på PC-en eller pad-en. Har du mobil som støtter nedlasting av pdf går det også greit. Hvis ikke, må du gjøre det på PC-en.

Publisert i Uncategorized

Det var en gang at banken var bank..

Jeg skulle veksle inn noen danske kroner og sette pengene inn på min konto, og gikk selvsagt i banken, men se…   det kunne de ikke gjøre, for banken kan ikke ta i mot utenlandsk valutta lenger, for banken har ikke lenger pengetransaksjoner med løse kronasjer, så da så..  Dette var Toten sparebank.

Så prøvde jeg post i butikk, men det gikk heller ikke…

Vel, vel..   det gikk noen dager, og jeg skulle til Gjøvik en tur, og gikk for sikkerhets skyld innom min lokale bank der.. DNB.   Der var det møblert om, Det var stående «buffet»  rundt noen små, runde bord rett innenfor døra.  Men det var sitteplasser langs veggen for ventende kunder.

Da turen endelig kom til meg, fikk jeg samme svar som sist, banken kunne ikke ta i mot penger, og de hadde heller ikke fremmed valuta, om jeg skulle trenge det…  Men det er jo ingen som trenger valuta lenger når «alle» har kort.

Det var håp likevel, for jeg fikk vite at siden Gjøvik enda har et «ekte» postkontor, en av de få som er igjen i landet, så kunne jeg veksle der.   Juhuu !  Så flott !  Det kunne jo bli langt å reise ellers, siden det bare er 30 postkontor igjen i hele landet ..

Jeg gikk inn med «nytt mot» og la fram saken..  Ja, tenke seg til, jeg skulle få vekslet og få satt de danske kronene inn på konto, men jeg måtte vise legitimasjon. Jeg dro fram bank kortet, men se, det var ikke bra nok…   Jeg hadde vel en annen legitimasjon ?  Ja, jeg mente jeg hadde førerkortet i veska, og begynte å lete blant .., ja , dere vet hvor lett det er å finne ting i ei stor veske…
Til sist fikk jeg halt det fram,  og..    Å nei, sa dama, dette førerkortet er Aaaltfor gammelt !!   Det får gå med bank kortet lell,  det er da ikke så store summen, men det er altså også 75 kroner i gebyr !  Ja, da håper jeg det ikke er danske kroner da, sa jeg, og smilte skjevt  :-/

Vil du ha kvittering, spurte dama..  Ja, takk, sa jeg.
Se hva det står på den:  DNB  ( den norske bank )    Det var jo der jeg var innom før jeg gikk på posthuset.  Er det mulig ?

Publisert i Bank

Monique Devine’s foundation poodle, en spesiell historie..

I høst fikk jeg en pakke i posten. Den var fra Unni Andersen, tusen, tusen takk, Unni !
I pakken var en stor og tykk bok med Tittel:  The book of the Poodle, av Anna Katherine Nicholas,
Unni har hatt denne boka i mange år, og siden hun visste hvor interessert jeg er i puddel historie og stamtavler, hadde hun bestemt seg for at jeg skulle ha denne boka.

Jeg skal godt nok innrømme at jeg ble veldig glad for boka.
Da jeg kom til side 153, møtte øynene et bilde som jeg har på veggen her hjemme, et original maleri, malt av en franskmann som har signert dette maleriet, T Davis.

Maleriet er av Monique Devine’s Foundation bitch,  Freeland’s Fair Weather, og det hang på veggen hjemme hos Monique i mange, mange år….  helt til jeg kom på besøk til henne på 80-tallet.

Hun hadde mange flotte malerier på stueveggen, og  spesielt dette bildet «fanget» meg. Monique så min begeistring, og bestemte seg der og da at jeg skulle ha det med meg hjem til Norge,

Vi fikk pakket inn maleriet i en «box shop» og det ble litt av en pakke. Maleriet er 100 x 75 cm, og veldig tungt…

Da jeg kom hjem til Oslo, var maleriet ikke med flyet. Jeg hadde mellomlandet i København på turen hjem, så det hadde vært en omlasting. Jeg satt og ventet på flere fly fra København, men måtte til slutt reise hjem uten maleriet.

Monique ble nærmest hysterisk, da jeg ringte henne og sa at maleriet ikke var kommet fram, og vi satte begge i gang etterlysning, uten at det kom noe ut av det…  Vi måtte bare vente og se.

Etter en måned fikk jeg en telefon fra tollstasjonen her hjemme, de kunne fortelle at de hadde en pakke det sto mitt navn på, og de lurte på hva som var i pakka. Jeg sa det var et bilde av min veninnes første puddel ( og det var det jo ), Jeg kunne bare da komme og hente det. Jeg var ikke sen om å dra ned og hente det.

Det var ei som ble veldig glad, der borte i USA. Hver gang jeg ser dette maleriet, tenker jeg på Monique Devine, Freeland’s Kennel.
Hun var jo fransk, som dette maleriet også er, og hun kjente kunstneren.

Jeg husker hun bestandig sa:  I’m Frrrrench !!

Til historien hører det med å fortelle at jeg hadde to hunder fra henne, INT.NO CH Freeland’s Floodlight, og Freeland Fretwell D’Manorhil,  og Monique tok også turen til Norge for å besøke sine to hunder her.

Under ser dere maleriet på veggen her hjemme hos meg. Et riktig nostalgisk maleri, beskyttet med glass. Under puddelen er en blomsterbord og der står det:  Memere Gigi ..

Publisert i Besøk, Historiske ting, Kunst
Nettstedstatistikk
  • 677 hits

Skriv din epostadresse for å følge denne bloggen og motta meldinger om nye artikler på epost.

Bli med 1 annen følger

Translate